Hírek

Megjelent a 2.19-es éles NAV online számla verzió

Megjelent az éles NAV online számla rendszerhez kapcsolódni képes 2.19-es programverzió.  Tegnap (06.18-án) megnyílt a NAV online felület és lehet regisztrálni. https://onlineszamla.nav.gov.hu/

Kérjük, regisztráljanak, hozzanak létre technikai felhasználót, generáljanak kulcsokat hozzá és a megadott/kapott paramétereket vigyék be a 'Rendszer paraméterek'-be, majd végezzék el a kommunikációs teszteket a munkaállomásokon. A számla adatok küldése csak 07.01-től indul.

Windows 10 1803-as frissítés gond.

Egy felhasználónk jelezte, hogy a Windows 10 1803-as frissítése után az ODBC hálózati kapcsolattal gond van, nem tudnak csatlakozni a hálózati MS SQL szerverhez. A weben utánanézve úgy tűnik, ez a hiba már más alkalmazásoknál is előfordult: amennyiben az elindított alkalmazás hálózati meghajtón (pl. Windows 2003 Server) indul, az ODBC kapcsolat hibát jelezhet.  Amíg ennek javításáról nem kapunk hírt, azon felhasználóink akiknél a Windows 10 munkaállomás hálózati meghajtóról indul (pl.: p:\profit\profit.exe) fontolják meg ennek a frissítésnek az elhalasztását! Ha hasonló hibát észlelnek, kérjük, jelezzék nekünk. A frissítés előtti állapothoz való visszatérés aWindows 10 munkaállomáson megoldhatja a problémát. Szintén megoldhatja a problémát a szerver op. rendszeren az SMB 3.1 -re való áttérés (ekkor a kliensen nem kell mást tenni). 

 

Megjelent a 2018.04.15 2.17-es verzió

Megjelent a NAV online számla jelentés teszt verzió. Kérjük tanulmányozzák a verzió leírását, regisztráljanak az online számla teszt rendszerbe, állítsák be a szükséges paramétereket és kezdjék el a tesztelést. Beállítható a teszteléshez egy számla áfa értékhatár, így Önök szabályozhatják, milyen mennyiségű számlával tesztelnek. Kérjük, jelezzék nekünk az esetlegesen felmerülő problémákat.   

Online számla fejlesztés

Dolgozunk a számlázó progarmunk Online számla rendszerhez való illesztésén. A sajtóban ez úgy jelenik meg, mintha ez már csak rajtunk, fejlesztőkön múlna. Valóban megjelent egy meglehetősen nagy, részletes dokumentáció csomag a szükséges fejlesztésekkel kapcsolatban. Az ezzel kapcsolatban felmerült számítástechnikai és ügyviteli kérdéseinkre a biztosított support csatornán rendszeresen kérünk válaszokat, illetve konferenciákra járunk. A kommunikációhoz szükséges programtechnikai adatkódolási eszközöket (REST, hash512, AES128, base64, crc32) kidolgoztuk/beszereztük, most úgy vélem, ezzel kapcsolatban nem kell majd felhasználói oldalon komolyabb programtelepítésekre felkészülni, valószínűleg menni fog a szokásos (webes) programfrissítés útján. Jelenleg a NAV Online számla teszt rendszere még csak a szükséges funkciók nagyon kis részének tesztelését teszi lehetővé, de dolgoznak rajta. A már működő részek tesztelése, ezen kommunikációk kidolgozása részünkről megtörtént, most várjuk az újabb működő elemeket.

Megjelent a 2017.12.15 2.16 -os változat

  • A Gépjárművek törzs kibővült újabb mezőkkel: munkaszám, használja 50kar., vétel dátuma, eladás dátuma, matrica 60kar.
  • R/S gomb megnyomásakor a cikkek/sorozatok raktárankénti mennyisége mellett plusz oszlopként a program mutatja a legutolsó sikeresen számított (S) kiadás dátumát, számolt átlag egységárát, valamint a legutolsó beszerzés dátumát, beszerzési egységárát. Így lehetőség van - akár különböző raktárcsoportok használata esetén is - pontosabb adatot látni értékesítéskor, vagy ajánlat/rendelés sor rögzítésekor a cikk aktuális utolsó ismert átlagáráról. Letiltható, ha azt szeretnék, hogy ezt az adatot ne lehessen látni: RS_ARNEMKELL   X
  • Késedelmi-kamat terhelő levélen a számlaértékek összege is megjelenik
  • Értékesítés 2 időszakra lekérdezésben a vevő adószáma is megjelenik
  • Beállíható, hogy új partner felvitele (vagy meglevő partner módosítása) esetén csak akkor engedje azt rögzíteni, ha a partner adószáma ki van töltve, vagy a cégtípusba (Ct.) M kerül(=magánszemély). Beállítása: ADOSZAM_KELL    X
  • Új beállítási lehetőség. Ha azt szeretnék, hogy számla, szállítólevél tételsor írásakor a mennyiség változtatásakor a Kedvezmények törzs alapján történő pillanatnyi alap egységár, kedvezmény% és végső egységár mezők számítása csak abban az esetben történjen meg, ha a végső egységár mező nem üres (vagyis jellemzően csak elsőként, a mennyiség később történő változtatásakor már nem), akkor állítsák be: ENG_SZAZ_ELS   X
  • Új funkció: A felszólító/egyenlegközlő levél készítésekor eddig is volt lehetőség azt közvetlenül e-mailben elküldeni, de csak szöveges üzenetként és ennek formátuma különbözött a nyomtatott formátumtól, nem volt túl szép, és a 2048 karakteres limit is okozhatott gondot. A PROFIT fejlesztő környezete nem tartalmaz ilyen lehetőségeket, de más gyártó termékével megoldható, hogy PDF csatolmánnyal ellátott e-mailt küldjenek. Az e-mail csak elkészül, de a Küldés-t Önöknek kell megnyomni/indítani. A küldött e-mail az Elküldött elemek mappába kerül. Az ehhez szükséges teendők:
    1.,  A weblapunkon fent levő linkről (Felhasználóinknak/Egyéb/ legalul: http://ftp.eurosoft.org/downloads/PDFCreator-2_4_1-Setup.exe fel kell telepíteni a PDFCreator programot. Ez egy szabadon használható freeware program, amelyet telepítve a nyomtatók közé egy új virtuális nyomtató kerül be, ami nyomtatás helyett .pdf fájlt készít. Minden olyan munkaállomásra egyenként telepíteni kell, ahol használni kívánják. Figyelem! Mivel nem mi készítettük, a használata során esetleg felmerülő problémákért felelősséget sem tudunk vállalni! Megjegyzés: Az asztalon a telepítés után a PDFCreator ikont egyszer elindítva az 'Application settings'-ben a 'Check for updates'-t célszerű 'Never'-re állítani, majd ezt a 'Save'-el menteni, így a felhasználóinknál egységes változat lesz. Már egy éve teszteljük, negatívumot nem találtunk, Live mail és Outlook levelezővel jól működik.
    2.,  A Bizonylat szövegek–be fel kell vinni egy EMAF azonosítójú szöveget, és a tartalma legyen az, amit a e-mail szövegébe szeretnének tenni valahogy így: Tisztelt #1! Ezennel megküldjük Önöknek csatolva a ... Tisztelettel: #2  (A #1 helyére a program írja be a vevő pénzügyese nevét (a #2 helyett a program írja be a felhasználó nevét, de ennek használata nem kötelező, lehet fixen is beírni a küldő nevét.)
    3.,  A csatolt .pdf-eket a program le is tárolja (le kell, mert amíg nem küldik el a levelet, meg van nyitva a fájl). Ha nem állítják külön be, akkor C:\PDF_MENT  mappát próbál létrehozni, de be is állítható: PDF_MENT_MAP meghajtóésmappaútvonala  Ha ez hálózati mappa, akkor ennek az útvonalnak minden munkaállomáson ugyanoda kell mutatnia. A létrejött .pdf fájlok a levelek elküldése után akár törölhetőek is.
    4.,  A partnertörzsben mindenkinél a Kapcs. –ban legyen a Kapcsolattartó neve, ha üres: a program beteszi: Partnerünk  A mail mezőben legyen az e-mail cím.( vagy másik lehetőség, hogy a Pénzügyes személy legyen kitöltve és akkor a személy törzsben legyen a név és e-mail cím, és akkor küldéskor ezt használja). Ezek az adatok a lekérdezés indítása után megjelenő táblázatban még nyomtatás/nyomtatási kép indítása előtt le is ellenőrizhetők.
    5.,  Használat: El kell indítani a szokásos módon a felszólító/egyenlegközlő lekérdezést. Először egyet ki kéne próbálni: Nyomtatási kép / 01-es (első) lista. A kérdésekre: Csak ezt az egyet     PDFCreator email     Elvileg a levelező megnyílik, és a csatolmányban ott a felszólító/egyenlegközlő levél ugyanúgy, mintha nyomtatták volna. Ha törlik a levél kezdeményt, akkor megismételhető. Ha ez működik, akkor óvatosan megpróbálhatják, hogy a távcső/szűrés ikonnal kisebb vevő csoportokat válogatnak le, pl. p_nev   =     A  (‘A’ betűs partnerek), majd ezeket egyszerre e-mailen elküldik (és egyenként a Küldés gombbal el is küldik).
  • Új általános funkció: Az aktuális űrlap Nyomtatási kép ikonját jobb egérgombbal indítva egy kérdés jelenik meg: Kér e-mail készítést...? , és minden beépített listánál van lehetőség az adott listát pdf-be nyomtatni, és azt csatolmányként e-mailben elküldeni. (az egyedi, kész ill. saját lekérdezéseknél nem). Számla (másolat) esetében, ill. ajánlat/ajánlatkérés,szállítói rendelés, vevő visszaigazolás esetében a program megpróbálja a küldendő e-mail címzett adatait kitölteni az előzőekben leírt módon, ill. utóbbiak esetében a partner ügyintézője alapján. A levél szövege itt is előre sémaként megadható ha felvisznek egy ?nnn azonosítójú bizonylat szöveget, ahol ?: üres (magyar), N:német, A:angol esetben, nnn pedig a napló azonosítója. Itt is lehet a levél szövegben a #1 és #2-t használni.

Megjelent a 2.15-ös programváltozat

 • A 100000-es ÁFA értékhatár 2018.07.01-re halasztása miatt visszaállítottuk az 1000000 Ft-os értékhatárt
 • A személytörzsben a Mobil mező hossza 20 karakterre nőtt 

Megjelent a 2.14-es programverzió

Kérjük felhasználóinkat, hogy a könyvelési zárás/nyitás előtt lehetőleg frissítsenek erre a programváltozatra!

Weblapunk megújult, mail címünk változik

Weblapunk megújult, és a régi www.eurosoft.hu helyett az új www.eurosoft.org domain alatt lesz elérhető.

Figyelem! 2016. december közepétől a megszokott mail@eurosoft.hu mail címünk (domain regisztrációs okokból) átmenetileg várhatóan elérhetetlen lesz, ezért ehelyett kérjük, használják az új mail@eurosoft.org mail címet.

Ügyfélszolgálati telefonszámaink változtak

Pohl András +36 20 351 7808
Gáspár Zsolt +36 20 351 8190

Új 2.10-es programverzió

2015.12.02-án elkészült és letölthető a számlázó programokra 2016-tól kötelezően előírt adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás' funkcióval kiegészített új 2.10-es programverzió

Újabb fejlesztések

- mezőgazdasági fordított áfa tételes adatátadás ABEV 1565-nek
- KATA/Kisadózó forgalom figyelése
- áfa elhatárolás lehetősége
- pénzforgalmi áfa kezelése
- 1 millió Ft feletti áfa értékű számlák tételes átadása ABEV 1565-nek
- vas, acél fordított áfa tételes adatátadás ABEV 1565-nek
- behajtási költségátalány automatikus könyvelése