PROFIT Integrált Ügyviteli Rendszer tárgyi eszköz igénye

  • A tárgyi eszköz modulban vezethető a számviteli törvény szerinti, az adótörvény szerinti (és akár egy harmadik, pl. devizában vezetett) analitika. A lineáris leírásnál a leírás %-osan és a 0-ra íródás dátumával egyaránt megadható úgy, hogy a másik adatot a program számolja és mutatja. Maradványérték megadható. Csoportos tárgyi eszköz (pl. 6db tárgyaló szék) megadható.

 

  • A tárgyi eszköz nyilvántartás 'igazi' analitika abban az értelemben, hogy a gazdasági események a tárgyi eszköz rendszerben nem könyvelődnek azonnal, hanem - ha egy időszak mogásaival végeztek és ezt le is ellenőrizték - a könyvelésnek a mozgások gyűjtötten feladhatóak. A pl. 571 kartonon nem lesz annyi könyvelési sor, ahány eszköz értékcsökkenése megtörtént, hanem csak összegzetten jelenik meg. Az tárgyi eszköz analitikában persze eszközönként lekérdezhető/nyomtatható minden. A beszerzés számlákat pl. 161 -re könyvelve a 161 karton lekérhető, és ez alapján lehet felvinni az új eszköz beszerzéseket, ráaktiválásokat az analitikába. A könyvelési feladáskor a 161-ről könyveli a program az 1-es számlaosztály főkönyvi számaira a változásokat, és utána a 161 ütköző számla nullára fut.

 

  • Terven felüli értékcsökkenés vezethető. Az eszközökhöz a mindenkori utolsó állapot szerinti használó személy ill. leltározási körzet adható meg.