Hírek

Megjelent a 2.39-es programverzió.

Megjelent az új 2.39-es programverzió, Az új verzióra való átállás április végéig kötelező a számlázó modult használó felhasználóinknak, mert különben az érvénytelenítő számlák jelentése hibás lesz.

Megjelent a 2.28-as programverzió

Megjelent az új 2.28-as programverzió, amely a NAV online számla jelentést már az új 2.0-ás interfész és XSD séma szerint jelenti. Az új verzióra való átállás március végéig kötelező a számlázó modult használó felhasználóinknak, mert 2020. áprilistól a régi interfész szerinti jelentés már nem fog működni.

Új hír: 2020.03.24-én a NAV weblapon bejelentették, hogy a kötelező áttérést július 1-ig elhalasztják!!!

Teendők a NAV online számla változásokkal kapcsolatban

Figyelem!!! A számlázó modult használó felhasználóinknak - ha régi (2.23 vagy korábbi) programverziót használnak - legkésőbb 2019 ápr. végéig programot kell frissíteniük, mert az online NAV számla jelentés onnantól nem fog működni! (A NAV ettől kezdve már nem fogadja az 1.0 interfész protokollon érkező jelentéseket, kommunikációt) Friss hír: Utolsó pillanatban elhalasztották, az új időpont: június 2.

Ezen kívül szükséges a számlázó munkaállomások ellenőrzése, mert április 29-től a NAV az éles online számla kommunikációban kötelezően átáll a TLS1.2 -re.

Tovább: kattintson a hír címére!

Megjelent a 2.19-es éles NAV online számla verzió

Megjelent az éles NAV online számla rendszerhez kapcsolódni képes 2.19-es programverzió.  Tegnap (06.18-án) megnyílt a NAV online felület és lehet regisztrálni. https://onlineszamla.nav.gov.hu/

Kérjük, regisztráljanak, hozzanak létre technikai felhasználót, generáljanak kulcsokat hozzá és a megadott/kapott paramétereket vigyék be a 'Rendszer paraméterek'-be, majd végezzék el a kommunikációs teszteket a munkaállomásokon. A számla adatok küldése csak 07.01-től indul.

Windows 10 1803-as frissítés gond.

Egy felhasználónk jelezte, hogy a Windows 10 1803-as frissítése után az ODBC hálózati kapcsolattal gond van, nem tudnak csatlakozni a hálózati MS SQL szerverhez. A weben utánanézve úgy tűnik, ez a hiba már más alkalmazásoknál is előfordult: amennyiben az elindított alkalmazás hálózati meghajtón (pl. Windows 2003 Server) indul, az ODBC kapcsolat hibát jelezhet.  Amíg ennek javításáról nem kapunk hírt, azon felhasználóink akiknél a Windows 10 munkaállomás hálózati meghajtóról indul (pl.: p:\profit\profit.exe) fontolják meg ennek a frissítésnek az elhalasztását! Ha hasonló hibát észlelnek, kérjük, jelezzék nekünk. A frissítés előtti állapothoz való visszatérés aWindows 10 munkaállomáson megoldhatja a problémát. Szintén megoldhatja a problémát a szerver op. rendszeren az SMB 3.1 -re való áttérés (ekkor a kliensen nem kell mást tenni). 

 

Megjelent a 2018.04.15 2.17-es verzió

Megjelent a NAV online számla jelentés teszt verzió. Kérjük tanulmányozzák a verzió leírását, regisztráljanak az online számla teszt rendszerbe, állítsák be a szükséges paramétereket és kezdjék el a tesztelést. Beállítható a teszteléshez egy számla áfa értékhatár, így Önök szabályozhatják, milyen mennyiségű számlával tesztelnek. Kérjük, jelezzék nekünk az esetlegesen felmerülő problémákat.   

Online számla fejlesztés

Dolgozunk a számlázó progarmunk Online számla rendszerhez való illesztésén. A sajtóban ez úgy jelenik meg, mintha ez már csak rajtunk, fejlesztőkön múlna. Valóban megjelent egy meglehetősen nagy, részletes dokumentáció csomag a szükséges fejlesztésekkel kapcsolatban. Az ezzel kapcsolatban felmerült számítástechnikai és ügyviteli kérdéseinkre a biztosított support csatornán rendszeresen kérünk válaszokat, illetve konferenciákra járunk. A kommunikációhoz szükséges programtechnikai adatkódolási eszközöket (REST, hash512, AES128, base64, crc32) kidolgoztuk/beszereztük, most úgy vélem, ezzel kapcsolatban nem kell majd felhasználói oldalon komolyabb programtelepítésekre felkészülni, valószínűleg menni fog a szokásos (webes) programfrissítés útján. Jelenleg a NAV Online számla teszt rendszere még csak a szükséges funkciók nagyon kis részének tesztelését teszi lehetővé, de dolgoznak rajta. A már működő részek tesztelése, ezen kommunikációk kidolgozása részünkről megtörtént, most várjuk az újabb működő elemeket.

Megjelent a 2017.12.15 2.16 -os változat

  • A Gépjárművek törzs kibővült újabb mezőkkel: munkaszám, használja 50kar., vétel dátuma, eladás dátuma, matrica 60kar.
  • R/S gomb megnyomásakor a cikkek/sorozatok raktárankénti mennyisége mellett plusz oszlopként a program mutatja a legutolsó sikeresen számított (S) kiadás dátumát, számolt átlag egységárát, valamint a legutolsó beszerzés dátumát, beszerzési egységárát. Így lehetőség van - akár különböző raktárcsoportok használata esetén is - pontosabb adatot látni értékesítéskor, vagy ajánlat/rendelés sor rögzítésekor a cikk aktuális utolsó ismert átlagáráról. Letiltható, ha azt szeretnék, hogy ezt az adatot ne lehessen látni: RS_ARNEMKELL   X
  • Késedelmi-kamat terhelő levélen a számlaértékek összege is megjelenik
  • Értékesítés 2 időszakra lekérdezésben a vevő adószáma is megjelenik
  • Beállíható, hogy új partner felvitele (vagy meglevő partner módosítása) esetén csak akkor engedje azt rögzíteni, ha a partner adószáma ki van töltve, vagy a cégtípusba (Ct.) M kerül(=magánszemély). Beállítása: ADOSZAM_KELL    X
  • Új beállítási lehetőség. Ha azt szeretnék, hogy számla, szállítólevél tételsor írásakor a mennyiség változtatásakor a Kedvezmények törzs alapján történő pillanatnyi alap egységár, kedvezmény% és végső egységár mezők számítása csak abban az esetben történjen meg, ha a végső egységár mező nem üres (vagyis jellemzően csak elsőként, a mennyiség később történő változtatásakor már nem), akkor állítsák be: ENG_SZAZ_ELS   X
  • Új funkció: A felszólító/egyenlegközlő levél készítésekor eddig is volt lehetőség azt közvetlenül e-mailben elküldeni, de csak szöveges üzenetként és ennek formátuma különbözött a nyomtatott formátumtól, nem volt túl szép, és a 2048 karakteres limit is okozhatott gondot. A PROFIT fejlesztő környezete nem tartalmaz ilyen lehetőségeket, de más gyártó termékével megoldható, hogy PDF csatolmánnyal ellátott e-mailt küldjenek. Az e-mail csak elkészül, de a Küldés-t Önöknek kell megnyomni/indítani. A küldött e-mail az Elküldött elemek mappába kerül. Az ehhez szükséges teendők:
    1.,  A weblapunkon fent levő linkről (Felhasználóinknak/Egyéb/ legalul: http://ftp.eurosoft.org/downloads/PDFCreator-2_4_1-Setup.exe fel kell telepíteni a PDFCreator programot. Ez egy szabadon használható freeware program, amelyet telepítve a nyomtatók közé egy új virtuális nyomtató kerül be, ami nyomtatás helyett .pdf fájlt készít. Minden olyan munkaállomásra egyenként telepíteni kell, ahol használni kívánják. Figyelem! Mivel nem mi készítettük, a használata során esetleg felmerülő problémákért felelősséget sem tudunk vállalni! Megjegyzés: Az asztalon a telepítés után a PDFCreator ikont egyszer elindítva az 'Application settings'-ben a 'Check for updates'-t célszerű 'Never'-re állítani, majd ezt a 'Save'-el menteni, így a felhasználóinknál egységes változat lesz. Már egy éve teszteljük, negatívumot nem találtunk, Live mail és Outlook levelezővel jól működik.
    2.,  A Bizonylat szövegek–be fel kell vinni egy EMAF azonosítójú szöveget, és a tartalma legyen az, amit a e-mail szövegébe szeretnének tenni valahogy így: Tisztelt #1! Ezennel megküldjük Önöknek csatolva a ... Tisztelettel: #2  (A #1 helyére a program írja be a vevő pénzügyese nevét (a #2 helyett a program írja be a felhasználó nevét, de ennek használata nem kötelező, lehet fixen is beírni a küldő nevét.)
    3.,  A csatolt .pdf-eket a program le is tárolja (le kell, mert amíg nem küldik el a levelet, meg van nyitva a fájl). Ha nem állítják külön be, akkor C:\PDF_MENT  mappát próbál létrehozni, de be is állítható: PDF_MENT_MAP meghajtóésmappaútvonala  Ha ez hálózati mappa, akkor ennek az útvonalnak minden munkaállomáson ugyanoda kell mutatnia. A létrejött .pdf fájlok a levelek elküldése után akár törölhetőek is.
    4.,  A partnertörzsben mindenkinél a Kapcs. –ban legyen a Kapcsolattartó neve, ha üres: a program beteszi: Partnerünk  A mail mezőben legyen az e-mail cím.( vagy másik lehetőség, hogy a Pénzügyes személy legyen kitöltve és akkor a személy törzsben legyen a név és e-mail cím, és akkor küldéskor ezt használja). Ezek az adatok a lekérdezés indítása után megjelenő táblázatban még nyomtatás/nyomtatási kép indítása előtt le is ellenőrizhetők.
    5.,  Használat: El kell indítani a szokásos módon a felszólító/egyenlegközlő lekérdezést. Először egyet ki kéne próbálni: Nyomtatási kép / 01-es (első) lista. A kérdésekre: Csak ezt az egyet     PDFCreator email     Elvileg a levelező megnyílik, és a csatolmányban ott a felszólító/egyenlegközlő levél ugyanúgy, mintha nyomtatták volna. Ha törlik a levél kezdeményt, akkor megismételhető. Ha ez működik, akkor óvatosan megpróbálhatják, hogy a távcső/szűrés ikonnal kisebb vevő csoportokat válogatnak le, pl. p_nev   =     A  (‘A’ betűs partnerek), majd ezeket egyszerre e-mailen elküldik (és egyenként a Küldés gombbal el is küldik).
  • Új általános funkció: Az aktuális űrlap Nyomtatási kép ikonját jobb egérgombbal indítva egy kérdés jelenik meg: Kér e-mail készítést...? , és minden beépített listánál van lehetőség az adott listát pdf-be nyomtatni, és azt csatolmányként e-mailben elküldeni. (az egyedi, kész ill. saját lekérdezéseknél nem). Számla (másolat) esetében, ill. ajánlat/ajánlatkérés,szállítói rendelés, vevő visszaigazolás esetében a program megpróbálja a küldendő e-mail címzett adatait kitölteni az előzőekben leírt módon, ill. utóbbiak esetében a partner ügyintézője alapján. A levél szövege itt is előre sémaként megadható ha felvisznek egy ?nnn azonosítójú bizonylat szöveget, ahol ?: üres (magyar), N:német, A:angol esetben, nnn pedig a napló azonosítója. Itt is lehet a levél szövegben a #1 és #2-t használni.

Megjelent a 2.15-ös programváltozat

 • A 100000-es ÁFA értékhatár 2018.07.01-re halasztása miatt visszaállítottuk az 1000000 Ft-os értékhatárt
 • A személytörzsben a Mobil mező hossza 20 karakterre nőtt 

Megjelent a 2.14-es programverzió

Kérjük felhasználóinkat, hogy a könyvelési zárás/nyitás előtt lehetőleg frissítsenek erre a programváltozatra!

Weblapunk megújult, mail címünk változik

Weblapunk megújult, és a régi www.eurosoft.hu helyett az új www.eurosoft.org domain alatt lesz elérhető.

Figyelem! 2016. december közepétől a megszokott mail@eurosoft.hu mail címünk (domain regisztrációs okokból) átmenetileg várhatóan elérhetetlen lesz, ezért ehelyett kérjük, használják az új mail@eurosoft.org mail címet.

Ügyfélszolgálati telefonszámaink változtak

Pohl András +36 20 351 7808
Gáspár Zsolt +36 20 351 8190

Új 2.10-es programverzió

2015.12.02-án elkészült és letölthető a számlázó programokra 2016-tól kötelezően előírt adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás' funkcióval kiegészített új 2.10-es programverzió

Újabb fejlesztések

- mezőgazdasági fordított áfa tételes adatátadás ABEV 1565-nek
- KATA/Kisadózó forgalom figyelése
- áfa elhatárolás lehetősége
- pénzforgalmi áfa kezelése
- 1 millió Ft feletti áfa értékű számlák tételes átadása ABEV 1565-nek
- vas, acél fordított áfa tételes adatátadás ABEV 1565-nek
- behajtási költségátalány automatikus könyvelése