Féléves hírlevél 2010. I. félév

A hírlevelet  ide  kattintva letöltheti és kinyomtathatja, vagy a címre kattintva megtekintheti és elolvashatja weboldalunkon.

-----------------------------  F É L É V E S    H Í R L E V É L   2010. /1 ---------------------------------------- 

 

Tisztelt Partnerünk !

 

Az alábbiakban a PROFIT program néhány, az elmúlt időszakban bekövetkezett változásáról értesítjük Önöket, amely változások az Önök igényei, megrendelései alapján készültek el.

 

Az PROFIT programnak gyakorlatilag minden hónapban van új, legfrissebb változata, így, ha kérik /lehetőleg faxon vagy e-mailben/ - a karbantartási szerződésünk alapján - bármikor tudunk Önöknek díjmentesen programcsere CD-t küldeni postai úton egy Önök által megfelelőnek tartott időpontban.

 

A programfrissítés a www.eurosoft.hu weblapról is letölthető (kb. 8 MB). A tömörített programcsere fájl kifejtéséhez szükséges jelszót kérésre e-mailben megküldjük Önöknek.

 

A programcserét a mellékelt útmutató alapján egy kevés számítástechnikai ismerettel Önök is elvégezhetik, de ha kérik, a szokásos kiszállási és szaktanácsadási díjtételeink mellett a programcserét mi is elvégezzük.

 

Korábbi változások, újdonságok

 

-----------------------------2008 I.f.év----------------------------------

2008.01.31 1.73 -es változat

 • A 'storno' és 'helyesbítő' szavak helyett az 'érvénytelenítő' és 'módosító' szavak használata a számla másolás kérésekor. A 'Számlával egy tekintet alá eső okirat' szöveget is ráírja ezekre automatikusan. (Ha mégse kell: SZAMLEGYTNEM X )
 • A számlariportok fejlécében hosszabb szöveg is elfér, így ha egy cég nem saját riportot használ, és azt szeretné, hogy az érvénytelenítő és módosító számlák külön naplóban legyenek, akkor beállítva a SZAMFEJL ??? Számlával egy tekintet alá eső okmány szöveget (valamint: SZAMFEJLA??? és SZAMFEJLN??? ) ebben a naplóban a számla fejléce ez lesz (szerintünk ez nem kötelező).
 • A módosító számlára már nem teszi rá az eredeti sorokat mínusszal, és a tételeket helyesen. ( Ha mégis kell: SZHELYESBITO X )

2008.02.29 1.74 -es változat

 • Kp-s értékesítés kezelése: Javasoljuk, hogy amíg a gépi számlán történő kerekítés mikéntje nem egyértelmű, azt ne erőltessék, maradjon a kp.-s számla változatlan, és csak a pénztár bevétkor történjen kerekítés. A 2008.03.01 és későbbi dátumú HUF pénztár tételek esetében kp.-s vagy más számla kiválasztásakor a kiválasztott számla összegét a program 5 Ft-ra kerekíti.A vevő(és szállító) tételt kerekítés nélkül kontírozza.
 • A napi összes kp.-s számlás értékesítés egy bevét bizonylaton történő bevételezésekor nem 1 Ft-os bevétet kell rögzíteni [K??] szöveggel, hanem 5 Ft-ost. A számlák összegét egyenként kerekíti, és így kerekítetten összegzi, és változatlanul a 311-es tételeket kerekítés nélkül kontírozza.
 • -s vásárlások kezelése a pénztárban: A 2008.03.01 és későbbi dátumú HUF pénztár tételek esetében a program az érték mezőbe beírt összeget 5 Ft-ra kerekíti. Ha a beírt értéket kerekítette, akkor a gyors áfa mezőkre rálépve a kerekítés előtti (a bizonylaton szereplő) bruttót kínálja fel. Az eddigi szigorú alap+áfa=bizonylat érték ellenőrzés lazul úgy, hogy ha az eltérés 2 Ft vagy kisebb, akkor engedi. Nem kell tehát a kerekítési eltérést innentől az áfa bontásban pl. 'Nem adóköteles' vagy 'áfa körön kívüli'... plusz áfa sorként bevinni.
 • A Rendszer paraméterek törzsbe fel kell vinni egy KER_VESZ_FOK és egy KER_NYER_FOK tételt, és a tartalmába az 5 Ft-ra történő kerekítési veszteség (8-as) ill. nyereség (9-es) főkönyvi számokat kell beírni.
 • Ha mégis a számlán akarnak kerekíteni, akkor fel kell vinni a rendszer paraméterek törzsbe: OTFTRAKEREKV és a tartalmába pl. a kerekítés- cikkszámot, valamint az OTFTRAKEREKN sort, és a tartalmába a pl. kerekítés+ cikkszámot. Ezeket a cikktörzsbe is fel kell vinni, neve lehet pl. Kerekítési eltérés, áfa kategóriája: pl. ÁFA körön kívüli, me.egysége üres, KK: N (szolgáltatás), főkönyvi száma: a 8-as vagy 9-es kerekítés főkönyvi száma. Ezen kívül az autokontírozás törzsbe is fel kell vinni két új sort 80 mozgásnemmel. Az egyiknél az analitika főkönyv és az árbevétel főkönyv mezőbe kerül a 8-as kerekítési veszteség főkönyv, a másikba az analitika főkönyv és az árbevétel főkönyv mezőbe kerül a 9-es kerekítési nyereség főkönyv. Ez a számlán történő kerekítés a későbbi programverziókban még változhat.

2008.06.04 1.75 -es változat

 • A főkönyvi számok törzsben a munkaszámos mezőbe lehet (X helyett) A-t írni, akkor a munkaszám adható, de nem kötelező
 • A rendszer paraméterek törzsben a HITELK_ELLEN beállítás sor tartalma lehet L (más működés)
 • A partnertörzsben van egy új ? gomb, ahol kintlevőség, és pü. információkat ír ki a program a partnerekről gombnyomásra.
 • Új mező a naplófajták törzsben. Megadható saját telephely, és ennek adatait a számla/szállítólevél/rendelés/ajánlat riportokban meg lehet jeleníteni. (hogy a pl. győri telephely számláin látszódjon a győri cím, és a telefon, és ehhez nem kell minden riportot ezerféleképpen elkészíteni) Fel kell tehát vinni a saját cég saját telephelyeit a -1 -es azonosítójú partnerhez a partnertörzsben a Telh. nyomógombbal, a naplófajták törzsben az adott naplókhoz ezeket a felvitt telephelyeket be kell állítani, és ekkor a riportokra rá lehet tenni (Görgényi István, Gáspár Zsolt vagy én). A mezők neve: sth_nev,sth_irsz, sth_helyseg, sth_cim, sth_tel, sth_enged, sth_enged_j
 • A partnertörzs egyes mezőinek neve beállítható a rendszer paraméterek törzsben, ha más célra kívánják használni.: PART_KA_SZOV Kapcsolattartó,PART_EG_SZOV Egyéb,PART_TR_SZOV Ter.,PART_TV_SZOV Tev.,PART_MU_SZOV Műk.eng.szám,PART_JO_SZOV Jövedéki eng.sz.,PART_NY_SZOV Nyitvatartás. Kilépés:)
 • Lett egy új nyomó/kapcsológomb a fő eszköztáron: Al./N? . Az Al. állásban minden nyomtatás az indításkori alapértelmezett nyomtatóra megy kérdés nélkül (mint eddig), vagy ha a Fájl/Oldalbeállítás menüpontban át lett állítva, akkor amíg fut a program, addig arra. Ha átállítják N? állásba, akkor minden nyomtatásnál lehet egyenként nyomtatót választani. (a választás lehetősége letiltható: REPORT_SETUP N vagy beállítható az új lehetőség alapértelmezetten: REPORT_SETUP X). Az így kiválasztott nyomtatóra nem áll át a program, de az aktuális nyomtatás erre megy. Figyelem!!! A számlakészítés továbbra is kérdés nélkül az alapértelmezett nyomtatóra megy. Átállítva tehát könnyen lehet egyes nyomtatásokat (pl. visszaigazolás, vagy szállítói megrendelés) egy feltelepíthető PDF nyomtatóra (pl. az ingyenes PrimoPDF-el) küldeni, majd ezt csatolva e-mailen elküldeni. A WINDOWS vágólapra a program beteszi a kapcsolattartó személy e-mail címét a személytörzsből.
 • Az áfa lista kigyűjtése eddig a hagyományos módon, a könyvelés dátuma alapján történt, mostantól lehetőség van arra, hogy az áfa analitika kigyűjtése a teljesítési dátum alapján történjen. (Idei áfa tv.58par.) Javasolt a konzultáció!!!
 • Számlán, szállítólevélen a 'kiszállító' mező javítható, mint az ügynök. Beállítása: KI_KONYV_MOD X 
 • Új egyedi listák: ~CSEKKNY, ~ETIKNAP, ~CSEKKNS sárga csekk kitöltő nyomtatása számlához

-----------------------------2008 II.f.év----------------------------------

2008.09.10 1.76 -es változat

 • Új lista a Gyártási darabjegyzék törzsben: darabjegyzék egy termékre
 • Másolási lehetőség ('Másol' gomb) a Gyártási darabjegyzék törzsben
 • Egy vevő kedvezményeinek másik vevőhöz való másolási lehetősége ('Másol' gomb) a Kedvezmények törzsben
 • Új egyedi listák: ~OMLEKER, ~OMNLKER lejárt és nem lejárt korosított listák.
 • Új egyedi listák: ~PENZTET pü. tételes lista ügynökre szűréssel.
 • Elektronikus bank használatakor egy adott napi lejáratú összes terhelést lehet a bankban egyszerre gombnyomásra indítani. Használata: Új tétel felvitelekor a dátumot és kivonatszámot ki kell tölteni, és az E.bank gombot meg kell nyomni. Ha csak bizonyos jelű (pl. I:igazolt, vagy F:fizethető) számlák utalása kell, akkor a szöveg mezőbe a gomb megnyomása előtt az első karakterre be kell írni. Ha a dátumnál későbbi lejáratúakat kérik, akkor a szöveg mezőbe írják be az eltolást napokban a második karakterhelyre, vagy ha nem használják a jel mezőt, akkor bárhová. A feldolgozás indítása előtt rákérdez.
 • A 'Karton' ablakban a költségnem (másodlagos főkönyv) neve is látszik, a KARTO_06 listán nyomtatásban is megjelenik.

 

2008.11.10 1.77 -es változat

 • Garanciális visszatartás használatakor néha felmerül igényként, hogy a végső átadás függvényében az adott munkához (munkaszámhoz) tartozó összes visszatartás számla lejáratát meg kell változtatni. Az új programban már megvan ennek a lehetősége. ~GAR_LEJ.FRX Ha kérik, kérésre elküldjük
 • Új egyedi listák: ~MSZ_PAR, ~KHE_PAR munkaszám költségei partnerenként.
 • Új elektronikus banki feladási lehetőség: Oberbank HUF és devizás feladások:
 • L: Oberbank multicash formátum. Fájlnév: UNééhhnn.UNG
 • M: Oberbank bank deviza formátum. Fájlnév: HUééhhnn.HUA 
 • A programváltozat kísérleti stádiumban tartalmaz lehetőségeket arra, hogy képet/dokumentumot (.JPG, vagy .GIF) tároljunk az SQL adatbázisban egy cikkhez, vagy bizonylathoz (bejövő számlához, pénztár vagy banki tételhez, ajánlat/rendeléshez, bevét bizonylathoz). Ha a téma iránt sürgősen érdeklődnek, vagy azonnal használni akarják, kérem, kérjenek konzultációt ez ügyben

 

-----------------------------2009 I.f.év----------------------------------

2009.01.20 1.78 -es változat

 • eszköz típus a mozgás lista képernyőn, hogy szűrhető legyen.
 • rendelés felvitelekor az 'Aj.' gomb megnyomásakor feljövő ablakban (ahol az adott ajánlatok árai választhatók) látszódik a jelenlegi adatok mellett még a jel mező (ajánlat státusza), az érvényesség vége mező , egy ? (kérdőjel) ha a dátum már nem érvényes (figyelmeztetésként), telephely, szerződésszám
 • az ajánlatnál megadható az érvényessség vége is (beállítása: R_HAT_IGKELL X).
 • új mező az ajánlat/rendelés tételek között: Sz. (szerződésszám, egyéb adat, szöveg). Rendelés felvitelekor az 'Aj.' gomb megnyomásakor feljövő ablakban a kiválasztás után az ajánlat ezen adata bekerül a rendelés ezen adatmezőjébe (ez köti össze a lehívást az ajánlattal (szerződéssel). A kiválasztás után a még le nem hívott mennyiség (a hátralevő kontingens a szállítási címtől függetlenül) a mennyiségbe beugrik. A mennyiség mező kitöltésekor az ár marad.
 • új plusz gomb (R/S), amelyet megnyomva a raktárankénti/sorozatonkénti mennyiség megnézhető ajánlat és rendelés írásakor.
 • az ajánlati ár kiválaszthatósága működik szállítói rendelés esetén is, és akkor is, ha a telephely más
 • ~SZERZ_A.FRX :egyedi lekérdezés/lista, amely mutatja a szerződéseket (csak azokat, ahol a Sz. mező ki van töltve), az eredeti mennyiséget, az eddigi lehívást, és a maradékot. Indításkor megadható a dátum tól/ig, a partner és hogy vevő vagy szállító.Új elektronikus banki feladási lehetőség: Oberbank HUF és devizás feladások:

 

2009.03.25 1.79 -es változat

 • a pü. menüben a rendezetlen tételek (vevő/szállító kintlevőségek) paraméter bekérő ablakában innentől alapértelmezetten a könyvelt és nem könyvelt tételet mutatja (% a K helyett). A pü. lekérdezések listáiban maradt alapértelmezetten: csak könyveltek K.
 • szöveg, naplókód, szövegfajta mezők bekerültek a tételes készletforgalom lekérdezésre
 • számlán a száll.lev. választás módosítása. Új számla készítésekor, még a vevő kiválasztása előtt is meg lehet nyomni a jobb alsó Szlev. gombot. Ekkor minden (pontosan) ilyen mozgáskódú (zárolt, még számlához nem választott) szállítólevél megjelenik egy választó listában. Kiválasztásakor a vevőt is kitölti. Ha hagyományosan kezeljük, előbb ki van töltve a vevő, és el lett mentve a számlafej, akkor utána a Szlev. gomb megnyomásakor nem csak a pontosan ilyen mozgáskódú zárolt, számlázatlan (a vevőhöz tartozó) szállítólevelek jelennek meg, hanem minden 8-assal kezdődő mozgáskódú. Ha egy eltérő mozgáskódú szállítólevelet választunk ki, a program megkérdezi, hogy a szállítólevél mozgáskódját javítsa-e (az ÁFA-t újraszámolva). Így akkor is kiszámlázható helyes mozgáskóddal (és ÁFA-val), ha a szállítólevél készítője nem tudta a helyes mozgáskódot (pl. azt, hogy a szállítmány az EU-ba megy, nem belföldre). Az utóbbi működés beérkezéseknél is működik.
 • új beállítási lehetőség: SZAMLA_SZALL X   a kiválasztott szállítólevélen levő szállítási cím a számlára átkerül
 • második mennyiség lehetősége a kiadás és bevétel tételsoroknál. Beállítása: MASIK_MENNYI X     Ez az adat a tételes készletforgalom adatnézetben is szerepel.
 • 2 plusz mező a partnertörzsben: mail cím és weblap
 • naplókhoz való hozzáférés módosítása. Ha beállítják: NAPLO_SZIGOR X   és a naplófajták beállításakor a felhasználó mező nem üres, akkor azok a felhasználók, akiknek a neve ebben a mezőben nem szerepel, nem léphetnek be az adott naplóba (tehát ha beállítják, nem kizárni, hanem beengedni kell a felhasználókat).
 • új mező a naplófajták törzsben, R.szűk: ha itt megadnak egy LIKE feltételt, akkor az adott naplóban csak ennek a feltételnek megfelelő raktárak kezelhetők. Pl. 2%  a 2-vel kezdődő raktárakat jelenti.
 • új beállítási lehetőség: SZLEVNYO_ZAR X a szállítólevél nyomtatásakor automatikusan zárolódik, akkor is, ha a szám képzés módja nem S (szigorú)
 • új beállítási lehetőség: RENDSZAMBEIR X a saját rendelésszámot beírja a szállítólevél eredeti bizonylatszám mezőjébe, ha a tartalma S, akkor a szöveg mezőbe.
 • kimenő számla, szállítólevél és rendelés naplókban naplónként (telephelyenként) beállítható munkaszám, költséghely DEFA_KHE_??? és DEFA_MSZ_??? ahol ??? a napló kódja
 • egyenlegközlő levélre kapcsolattartó személy és tel/fax és mail cím adatok is rákerülnek az L_007_08 nyomtatáskor
 • a rendelések naplóiban egy új egykarakteres mező került elhelyezésre, amely mutatja a lista képernyőn, hogy az adott rendelés teljesült-e. T: teljesült:zöld színű sor, / részben teljesült, üres: egyáltalán nem teljesült, ? lejárt, nagyon régi határidejű. Ha ez esetleg lassítja a rendelés ablak megjelenését, és nem kell, akkor a régi működés vsszaállítható: RENDEL_SZAMN X
 • Új egyedi listák:
 • ~ERTPART.FRX partnerenkénti adott összes kedvezmény az aktuális cikktörzsbeli eladási alapárhoz képest
 • ~ETIKTOP.FRX etikett (körlevélhez) adott értékesítési nettó fölötti partnereknek (toplista)
 • pü. korosított listán a számlán levő ügynök kódja is megjelenik, így erre lehet szűrni
 • beállítási lehetőség fejlesztése, amellyel a 3(kp)-tól eltérő fizetési típushoz is be lehet állítani, hogy a számlán felkínált lejárat a kelttel egyezzen meg. KIM_KPFIZTIP a tartalomban az ilyen fizetési típusokat kell felsorolni.

 

2009.04.09 1.80 -es változat

 • részletes(tételes) pü listán deviza adat is L_014_02
 • késve fizetett rendezett Pü listán deviza adat is L_015_01. Devizanemre szűrés lehetősége.
 • a késedelmi-kamat számítás működésének módosítása. Az indító képernyőn megadható a devizanem (üres: HUF). A számítást erre a devizanemre végzi, a késedelmi-kamatszámla is ebben a devizanemben számolódik, és a devizanem is eltárolódik (új mező). A késedelmi-kamatszámlán a devizanem is megjelenik.
 • Keresés... gombon kisebb módosítások, kiegészítések. 'Több, mint' helyett: 'Nagyobb, egyenlő >=', 'Kevesebb, mint' helyett 'Kisebb,egyenlő <=', új lehetőség: 'Nem tartalmaz', 'Ez, és ez ...' (itt vesszővel kell elválasztani, amiket kérünk), valamint 'Tól,ig' (itt is vesszővel kell elválasztani a tól,ig-et.)
 • Az anyag kartonok viselkedése változott. Akkor, ha a 'Készletszint' (Készlet állapot)-ból indítjuk, eddig minden raktárat mutató anyag kartont mutatott, most olyan anyag kartont, amilyen leválogatásokat a lekérdezés elején indítottak. (raktár,raktárcsoport,ért.körzet). Leválogatott lekérdezés esetén a lekért anyag karton szinkronban van. Új anyag karton lista: AKART_04, ez kumulált, (göngyölített, mindenkori) mennyiséget, és készletértéket is mutat. Új gomb is megjelent: 'Ak.teljes' (a 'Készletforgalom' ablakban is). Ez függetlenül a lista indításakor megdott tól-ig dátumoktól, teljes, a kezdetektől minden sort tartalmazó anyag kartont mutat (ha épp erre van szükség).
 • A megrendelések tételsorain állva a 'Teljesítések' gomb megnyomásakor a program eddig is mutatta a rendelés teljesítéseit. Új adatként mutatja a tételsorok szöveg(memo) mezőjébe írt adatot is (20 arakter hoszban), valamint egy mezőben mutatja, hogy a számla pénzügyileg rendezett-e (N:nem) (a nem könyvelt kiegyenlítéseket is nézi).

 

2009.05.15 1.81 -es változat

 • a kiszállítás azonosító 4-ről 8 karakteresre nőtt
 • az ÁFA kategóriák törzsben egy új nyomógomb jelent meg: Áfa csere. Lehetőség van a cikktörzsben levő egyik (már nem használt) értékesítési áfa kategória lecserélésére egy másikra minden cikknél, ahol az volt, vagy pedig lehetőség van az események törzsben levő (általában beszerzési) áfa kategória lecserélésére egy újra. A lecserélendő áfa kategóriánál az 'Utána' mezőben kell lennie az új áfa kategória kódjának (nem az áfa%-nak!), és ekkor meg kell nyomni az Áfa csere gombot.
 • a devizaárfolyam 7 tizedes pontosságúra nőtt.
 • a sok helyen lekérhető EGYEDI (egyedileg összeállítható) listák a numerikus mezőket összegzik

 

2009.06.18 1.82 -es változat

 • új menüpont a könyvelésben: Mérleg terv / tény. Az eddigi mérleg / eredmény / kimutatás készítése mellett lehetőség van egy új, bonyolultabb kimutatást készíteni, amely mutatja a tárgyidőszaki (pl. egy adott havi) előző évi, és tárgyévi adatot, eltérést, %-ot, tervet, eltérést, %-ot, valamint ugyanezen előző évi, tárgyévi és tervadatot kumuláltan év elejétől, szintén eltérésekkel és %-al. A számítás kicsit különbözik a hagyományos mérleg/eredmény számítástól annyiban, hogy egyszerre csak az egyik fajtát (Mérleg/eredmény vagy Kimutatás A vagy Kimutatás B) lehet futtatni, mutatja a kimutatás sorok alatt az adott sorba begyűjtött főkönyvi számok forgalmát, és a begyűjtés is kicsit másképpen megy. A hagyományos mérleg/eredmény csak a könyvelésben használt konkrét főkönyvi számoknál egyenként beállított mutatást veszi figyelembe, itt viszont egy egy összegfokozati szinten beállított mutatásnak kétféle hatása is van. Az alábontásoknál levő beállítást itt már nem veszi figyelembe ha az összegfokozati szint be van állítva, másrészt csak az összegfokozati szintet, mint főkönyvi összesítőt teszi be a kimutatás sor alá. Ha tehát a kimutatásban minden egyes valódi főkönyvi számot látni szeretnének, akkor továbbra is a konkrét főkönyvi számokat kell a kimutatásba mutattani, és nem az összegfokozati szintet.
 • A terv - akár havi részletességű - feltöltése mehet a hagyományos módon is, egyenként berögzítve, de lehet használni egy új lehetőséget is. Egyszer be kell állítani a rendszer paraméterek törzsben: EDI_T_FOGADA D     
 • Utána a Saját lekérdezéseknél levő új ~HAVIKIV listát indítva pl. a tavalyi évre, lekérhető a bázisév, és ezt átadva EXCEL-nek, ott kényelmesen bevihető a kívánt tárgyévi terv minden hónapra (lehet új sorokat is beszúrni). A cellák formázását kerülni kell. Ha kész, akkor a Mentés másként-nél 'Szövegfájl TAB-al határolt'-at válaszva EDI_TERV.TXT néven kell a táblát a profit mappába menteni. Utána a Tervadatok törzs indítása, megnyitása után a Főmenüből az Eszközök / EDI fogadása menüpontját kell indítani, és a terv beolvasódik.(előtte akár törölhető is a régi terv) Lehet a tervet akár munkaszámonként (és/vagy költséghelyenként) is bevinni, akár egy nagy táblából, akár több táblából többszöri fogadással.(akár több tervvariánst is)
 • új lehetőség: Igény esetén az ÁFA kategória akár számla tételsoronként is átállítható. Beállítása a rendszer paramétereknél: AFA_SZABADON X      Ezt a módszert nem általánosan, hanem csak egyes ritkán előforduló számviteli esetekben javasoljuk. (pl. Előző időszaki előleget tartalmazó végszámla, előleget tartalmazó EU vagy ford.áfás számla, Régi számla érvénytelenítése...) Használata: A számla/szállítólevél kiadás tételek ablakában szerkesztés módban(!) a cikk megnevezés utáni áfa% értéken kell szükség esetén egérrel kettőset kattintani, ekkor beugrik az áfa kategória törzs, és amelyik soron állva becsukjuk, arra átállítja ennek a sornak az áfáját. Számla/szállítólevélnél csak értékesítés áfa kategória választható. Nyomtatás előtt nyomtatási kép kérése javasolt! A fentiek működnek beszerzés(bevét) tételeknél is.
 • beszerzések ellenőrzése harmadik lista nyomtatás előtt a rendben levő tételeket törli, és a dátum is látszik.
 • a program alkalmas HUF-tól eltérő (ol. EUR) devizanemben való könyvelésre akár úgy, hogy az áfa analitika HUF-ban vezetődik, és a számlakészítés is a megszokott módon működik

 

-----------------------------2009 II.f.év----------------------------------

2009.08.31 1.83 -as változat

 • Új funkció:CRM A CRM külön is elérhető (törzsek), vagy a partnertörzsből az ablak tetején levő 'C' jelű gombbal indítható (a ? mellett). Ebben az ablakban a partnerekhez kötődő eseményeket lehet bejegyezni, és azokhoz akár dokumentumokat csatolni. Előtte be kell állítani a rendszer paraméterekben: CRM_TEMA_001    Pénzügy  ,CRM_TEMA_002      ,CRM_TEMA_003   Egyéb       ...
 • Mivel a program az eseményhez automatikusan felkínálja egy mezőbe a belépett felhasználó nevét, célszerű, ha minden felhsználónál bent szerepel a név a felhasználók törzsben: Főmenü / Eszközök / Felhasználók
 • Ha a CRM-hez (vagy máshoz) kapcsolandó dokumentumokat csak a lokális szerveren használják, és minden gépen (amelyekről a dokumentumokat el akarják érni) ugyanolyan meghajtó hozzárendelés van, pl. minden dokumentumot minden munkaállomásról a pl. a K: vagy pl. K:munka mappába (vagy ennek valamely almappájába) tesznek be, akkor állítsák be a rendszer paraméterekben:  KEPERNYO_KEP  DK:        (vagy:  DK:munka)             ilyenkor a program nem tárolja az SQL szerver adatbázisában a dokumentum másolatát, hanem csak annak elérési útvonalát. Ha a dokumentumot az SQL szerver adatbázisában tárolnák, akkor a rendszer paraméterekben:  KEPERNYO_KEP  D   (ez esetben konzultációt javaslok, mert ekkor az adatbázis mérete nagyon megnőhet!!!) A dokumentum csatolása, előhívása: A felső eszköztár 'fényképezőgép' ikonját kell megnyomni. Dokumentum csatolható jelenleg: a CRM, cikk törzs (pl.kép), beérkezett számla, bevét bizonylat és rendelés/ajánlat ablakokban.
 • Három új személy tárolható el minden partnerhez: ügyvezető, pénzügyes, kereskedő. (A mögötte levő személytörzsben a mail, telefon adatok megnézhetőek)
 • A 'Készletforgalom' ablakban azok a sorok, amelyeknél az adott cikk az adott raktárban a lista elején megadott tól-ig időszakban nem mozgott, a záró mennyiség piros színű(elfekvő).
 • A 'Tételes készletforgalom' ablak kibővölt egy (HUF) árrés oszloppal
 • Mindenütt a programban, ahol EGYEDI listát lehet kérni, összeállítani (kivéve: kész és saját lekérdezések), az összeállított egyedi lista betűtípusa változott, és a lista numerikus mezőit a program a lista alján összegzi.
 • A program egy számmal szorzott sávos kamattal is tud késedelmi-kamatot számolni. A késedelmi-kamat számításnál a 'Fix késedelmi-kamat' mezőbe kell pl. -2 -t (mínusz szorzószámot) írni ahhoz, hogy ezzel szorzott sávos kamattal számoljon a program
 • Új kész lekérdezés: készlet / Értékesítés vevőnként két időszakra
 • A vevői ajánlat tételeknél a Sz.sz. (szerződésszám) mezőbe az ajánlat készítésekor be lehet írni egy beszerzési listaárat, utána egy + (plusz) jelet kell ütni, és utána jöhet egy felár százalék (a % jel nem kell). A mezőt elhagyva a program az alap egységárat számolja, erre ugrik, és ezt a mezőt enter-el el kell hagyni, ekkor számolja a többi mezőt. (az adat ebben a mezőben bentmarad, vagy később, ha az ajánlat szerződéssé (lekötött kontingessé) válik, akkor az adat felülírható a szerződésszámmal.
 • Gyűjtőszámla lehetősége. Egyszer be kell állítani a rendszer paraméterekben: GYUJTOSZAMLA X    A gyűjtőszámla esetén semmit nem kell tenni a beválasztott szállítóleveleknél, viszont a számlán megírt soroknál (mindegyiknél) a tételek ablak Szöveg mezőjébe elsőként kerüljön be a telj. dátuma   éééé.hh.nn   formátumban, majd ENTER, utána jöjjön a szállítólevélszám majd ENTER, és utána még lehet további megjegyzést írni. A számlán a felviteli sorrend és a szállítólevelek beválasztási sorrendje tetszőleges, a gyűjtőszámla sorrendje t.dátum / szállítólevélszám lesz. A jobb felső 'Jel'. mezőbe gyűjtőszámlánál (és csak ennél) (még a stornó/érvénytelenítő gyűjtőszámlánál is!) G betűt kell tenni. Nyomtatás előtt mindig nyomtatási képet javaslok megnézni. A program része a napszg.frx (és .frt) riport, amely akkor működik, ha nincs egyedi számlariport beállítva (alapállapotban). Ha be van, akkor a gyűjtőszámla riportot is el kell készítenünk!)

 

2009.09.03 1.84 -es változat

 • és 4. (plusz két) termékdíj adat felvitelének lehetősége a cikktörzsben.
 • a számlára választott szállítóleveleknél utólag is lehet a tételsor 'szöveg' mezőjét módosítani.
 • Ajánlati sorból választott rendelés felvitelekor az ajánlat sor 'Szöveg mezője nem jön át, ha beállítják: AJ_SZOVEGNEM X

 

2009.12.15 1.85 -ös változat

 • A partnertörzs egyes mezőinek neve beállítható a rendszer paraméterek törzsben, ha más célra kívánják használni.: PART_RN_SZOV Rend.nap, PART_SN_SZOV Sz.n., PART_MA_SZOV Mail, PART_WE_SZOV Web, PART_SZ_SZOV Szerződésszám
 • A cikktörzs egyes mezőinek neve beállítható a rendszer paraméterek törzsben, ha más célra kívánják használni.: CIKK_BC_SZOV B.cikkszám, CIKK_FU_SZOV, Fuvardíj, CIKK_AK_SZOV Akció kód, CIKK_SN_SZOV Sz.nap, CIKK_EG_SZOV Egyéb, CIKK_BA_SZOV EAN (vonal) kód, CIKK_B2_SZOV Csom.v.kód
 • A pénztárban a kért új tétel alapértelmezetten kiadási bizonylat. Ha bevét kell, beállítható: PENZTAR_BEVE T
 • A program alapértelmezetten csak a készleteket hozza a készlet listákon, lekérdezéseknél (azon cikkeket, amelyeknél a cikktörzsben a Kk mező üres.) Ha szükséges, ez átállítható úgy, hogy a szolgáltatások is jöjjenek, és ne kelljen mindeig a lekérdezésnél átírni a Kk. mezőnél a szóközt %-ra: KK_L_DEFAULT %
 • A nem kp.-s számlák után lehet automatikus csekk nyomtatást is kérni (de ehhez előbb el kell készítenünk egy megfelelő csekk nyomtató riportot), ha beállítják: CSEKK_REPORT (riportneve)
 • Készletforgalom ablakban új oszlopként és a 6. listán raktár neve is látszik

 

 

Egyéb információk

E-mail címünk:   mail@eurosoft.hu

Webcímünk:      www.eurosoft.hu       

A programfrissítések letöltéséhez szükséges jelszót kérésre megküldjük e-mailben vagy telefonon       

Telefax számunk:  (06) 1  397-6611

 

Ügyfélszolgálati számaink (munkanapokon 9h-16h, pénteken 9h-15h):

(06) 20 9 341 315    Pohl András

(06) 20 4 338 869    Gáspár Zsolt

(06) 20 9 50 80 57   Görgényi István

Irodánk (programbemutatók céljára): 1025 Budapest, Zöldlomb u. 5.

 

Levelezési címünk: 1029 Budapest Tátra u. 2.

Kérjük annak szíves tudomásulvételét, hogy cégünk programfejlesztő munkatársakkal való bővítéséig egyedi kérések alapján történő programfejlesztésre csak igen korlátozott mértékben tudunk vállalkozni.

 

Szolgáltatási áraink

 

Konzultációval, szaktanácsadással a jövőben is állunk rendelkezésükre. Jelenleg érvényes szolgáltatási áraink  2010. január 1-től (az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák):

- Konzultáció, a PROFIT szoftver telepítése régi/további gépekre, nyomtatók illesztése, a programfrissítés általunk történő feltelepítése, további betanítás, új adatbázisok, adatalkönyvtárak létrehozása, egyedi számlaformátum igazítás, konzultáció az új fejlesztések használatával kapcsolatban, a program továbbfejlesztési lehetőségeinek megbeszélése vagy hibaelhárítás óradíja megkezdett óránként:

- Kedvezményes óradíj: követési szerződéses partnereink részére, akiknek nincs a szolgáltatás igénybe vételének időpontjában díj, vagy egyéb számlatartozásuk:                         8000,- Ft

- Normál óradíj:                        11000,- Ft

- Kiszállási díjak:

                           Budapesti kiszállás:   8000,- Ft / alkalom

                           Budapesten kívül:     8000,- Ft / alkalom + 80 Ft/km (a visszaút is fizetendő)

 

Jelenleg érvényes áraink:

 

A PROFIT program jelenleg érvényes árait megtalálják weblapunkon (www.eurosoft.hu).

Olyan partnereink részére akikkel nincs érvényes követési szerződésünk, az egyszeri programfrissítés a mindenkori árlistánk szerinti vásárlási ár 30%-a.

A PROFIT program további változásairól 2010. július elején újabb hírlevélben értesítjük Önöket.

 

Kelt: Budapest, 2010. január 4.

 

                                                       Tisztelettel:

 

                                                                                                   Pohl András ügyv.ig